Succesvolle 27e editie van de Van Goghloop!

Afgelopen zaterdag vond de 27e editie van de Van Goghloop plaats en de 19e editie van de Scholierenloop. De weergoden waren in een goed humeur, het was droog en de temperatuur was prima.

De Scholierenloop ging rond 17:00 uur van start en als eerste waren de jongste deelnemers van groep 1 & 2 aan de beurt voor hun rondje om het park. Groep 3 & 4 liepen twee rondes om het park, groep 5 & 6 drie rondes en groep 7 & 8 vier rondes. Zo’n wedstrijd lopen met heel veel leeftijdsgenootjes en enthousiast publiek is voor de kinderen best spannend en dit was soms te zien aan de emoties op de snoetjes. Stuk voor stuk mogen ze allemaal heel trots zijn op hun sportieve prestatie. In totaal liep er een recordaantal van ruim 600 scholieren mee aan deze editie van de Scholierenloop.  

Iets na 18:30 uur was de start van de Van Goghloop, de 5, 10 en 15 km, ook op dit onderdeel hadden we met bijna 690 inschrijvers een nieuw record behaald. Net als voorgaande jaren is het een mooi gezicht om zowel jong als oud te zien deelnemen aan dit evenement. In het dorp hing een hele gezellige sfeer en de deelnemers werden flink aangemoedigd door het publiek.

LONU kan als organisatie terugkijken op een succesvolle editie met dank aan de vele sportieve deelnemers, de speaker Frans Heffels, enthousiast publiek en de gezellige muzikale ondersteuning langs het parcours. Uiteraard ook onze dank voor de sponsoren en fantastische inzet van de vele vrijwilligers, Tourclub Nuenen, de gemeente en het Rode Kruis. Dankzij de inzet van iedereen is het een zeer geslaagd evenement geworden!

Organisatie Van Goghloop

Frank van Welie/Lokale Omroep Nuenen