Terug van weggeweest: 26e editie van de Van Goghloop!


Afgelopen zaterdag vond de 26e editie van de Van Goghloop plaats en de 18e editie van de Scholierenloop. Na drie jaar afwezigheid was het een feestje om ons evenement weer te kunnen organiseren. Het weer was ons goed gezind, het was warm maar er stond ook een fijne wind.

We hadden dit jaar een primeur. Voorafgaand aan de Scholierenloop was er de Specialkids-loop voor kinderen van 4 tot 18 jaar die speciaal onderwijs volgen. De kinderen van Tikkie Anders en Uniek Sporten van de LEVgroep gingen samen met hun begeleiders enthousiast van start en konden rekenen op uitbundige aanmoediging van het publiek. Stralend kwamen de kinderen over de finish en ontvingen trots hun medaille, een ijsco bon van IJssalon Italia en een versnapering van Jumbo Kernkwartier en Jumbo Ton Grimberg. Kortom, het was een geslaagde pilot en voor herhaling vatbaar.

Rond 17.00 uur ging de Scholierenloop van start, wat waren de kinderen fanatiek en wat hadden ze er zin in. Soms ging het met een lach en een traan, want zo’n wedstrijd lopen met heel veel leeftijdgenootjes en enthousiast publiek is ook wel spannend. Trots dat ze waren als ze over de finish kwamen, blij met hun eigen prestatie. Ook zij kregen dezelfde beloning als de Specialkids na de finish. In totaal liepen er ongeveer 450 scholieren mee met de Scholierenloop.  

De start van de 5, 10 en 15 km werd om 18.30 uur ingeluid door Annamarie Thomas. Net als voorgaande jaren was het leuk om jong en oud samen te zien lopen, zo was er onder andere ook een groep leerlingen van het Eckart College vertegenwoordigd. In het dorp hing een gezellige sfeer en de terrassen waren goed gevuld. 

LONU kan als organisatie terugkijken op een succesvolle editie met dank aan de vele sportieve deelnemers, enthousiast publiek en de gezellige muzikale ondersteuning langs het parcours. Uiteraard ook onze dank aan de sponsoren en de fantastische inzet van de vele vrijwilligers, Tourclub Nuenen, de gemeente en het Rode Kruis.

Dankzij ieders inzet was het een zeer geslaagd evenement!

Organisatie Van Goghloop

(Fotocredits Frank van Welie)