Succesvolle 24e editie van de Van Goghloop

De weergoden waren ons zeer goed gezind afgelopen zaterdag tijdens de 24e editie van de Van Goghloop en de 16e editie van de Scholierenloop. Het was werkelijk schitterend weer, wellicht iets aan de té warme kant voor de lopers maar dat deed niks af aan het hardloopplezier. Aan de start van de Scholierenloop en de Van Goghloop verschenen totaal ongeveer 1200 deelnemers, hieronder bevond zich een groep van 80 deelnemers van het Eckart College uit Eindhoven.

Allereerst waren rond de klok van 17.00 uur de 460 Nuenense basisscholieren aan de beurt, een record aantal deelnemers! Het startschot werd gelost door jeugdburgemeester Joy van De Nieuwe Linde. Wat was het een prachtig gezicht om de jeugd zo fanatiek en met veel plezier te zien hardlopen en wat kwamen ze met voldane snoeten over de finish om daarna glunderend naar hun supporters te lopen met hun welverdiende medaille om de nek. 

Rond 18.30 uur was de start van de halve marathonlopers, gevolgd door de start van de 5, 10, en 15km. Het was heel mooi om jong en oud samen te zien lopen door het dorp, er hing een goede sfeer tijdens de Van Goghloop en de terrassen rondom het parcours waren goed gevuld. Dat de loopomstandigheden goed waren bleek wel uit het feit dat het oude record op de 10 km voor de heren en de oude records van de ½ marathon dames en heren zijn gesneuveld.

LONU kan als organisatie terugkijken op een succesvol hardloop evenement met dank aan de vele sportieve deelnemers, enthousiast publiek en de gezellige muzikale ondersteuning langs het parcours. Uiteraard ook onze dank voor de sponsoren en fantastische inzet van de vele vrijwilligers, Tourclub Nuenen, de politie, de gemeente en het Rode Kruis. Dankzij de inzet van iedereen is het een zeer geslaagd evenement geworden!

Ga voor meer informatie naar www.vangoghloop.nl en voor meer informatie over hardlopen bij LONU naar www.lonu.nl.

De foto’s staan op onze Facebookpagina:
Fotoalbum Scholierenloop
Fotoalbum Van Goghloop