De 21e van Goghloop in Nuenen

Voor degenen die er niet bij waren zal ik een kort verslag doen.
We begonnen ’s middags met de scholierenloop alle basisscholen van Nuenen waren vertegenwoordigd. We begonnen met de groepen 1/2  zij liepen 1 ronde van ongeveer 400 meter. Het was erg spannend als een haas gingen ze er vandoor over het parcours. Als winnares bij de meisjes  kwam Emy Heesakkers van basisschool de Nieuwe Linde.

Bij de jongens in deze groep was de strijd ook erg spannend hier kwam Lenn van der Meer als eerste over finish van basisschool de Rietpluim locatie Oude Landen.

Start scholierenloop

Hierna was het de beurt aan de groepen 3/4. Zij mochten 2 ronden langs het park lopen. Bij de meisjes kwam Marly Swinkels van basisschool de Dassenburcht over de finish. Bij de jongens was het Lucas Wammes van basisschool de Rietpluim hoofdlocatie die als eerste over de finish kwam.

Nadat de groepen 3/4 gefinisht waren gingen de stoere jongens en meiden van de groepen 5/6 onderling de strijd aan. Deze groepen mochten 3 ronden om het park afleggen en dit zorgde voor een flinke strijd op het scherpst van de snede werd er voor iedere meter gestreden dit resulteerde in een overwinning bij de meisjes van Amy Beekmans van basisschool de Mijlpaal en bij jongens kwam Willem Heuvelman van basisschool de Wentelwiek als eerste over de finish.

Als laatste kwamen de groepen 7/8 aan de start. Zij mochten 4 ronden om het park heen rennen. Nadat het startschot gelost was kwam uiteindelijk bij de meisjes Lizzy Arts van basisschool de Wentelwiek als 1e over de finish en bij de jongens was Julian Maas van basisschool Heuvelrijk de snelste.

Nadat de kinderen gefinisht waren kregen ze een mooie medaille water en fruit welke beschikbaar was gesteld door de Albert Heijn. Tevens kregen de kinderen van de Rabobank nog een mooie attentie als zij daar een rekening gingen openen of een rekening hadden.

Ondertussen was het tijd geworden voor de mannen en vrouwen welke de halve marathon gingen lopen om zich op te stellen bij de start. Na 1 uur,13 minuten en 47 seconden kwam Michiel Vink uit Rosmalen als eerste over de finish. Hij werd 2 minuten later gevolgd door Clive Fitzpatrick uit Manchester zijn tijd was 1:15.55. Hij heeft beloofd om volgend jaar weer terug te komen. Dan gaat hij proberen om de 1e plaats te veroveren. Er was een felle strijd om de plaatsen 10 tot en met 14. Vooral wie 13e en 14e zou worden bleek erg spannend met 1 seconde verschil werd Rene van den Heuvel 13e en Christian Tieman 14e.
Ook de strijd om plek 35 was erg spannend deze strijd ging tussen: nummer 3159 Robert Hogeweg en nummer 3181 Bram van Kol. Zie ook de mooie foto hieronder.

Gevecht om plek 35

Niet alleen voor en midden in het veld werd gestreden om een plek. Zelfs om de 71 plek werd gestreden. De strijd werd beslist door Jamie Mc Cormack uit Eindhoven ten nadele van Rudolf Moers.
Ook bij de laatste lopers was er een flinke strijd. Helaas moest Rob Kenes uit Eindhoven, tevens lid van Lonu zijn meerdere erkennen in Hans van Suijlekom uit Son. Met 2 seconden verschil versloeg hij Rob Kenes.

Bij de dames was het jammer genoeg niet erg spannend. Als eerste kwam Nicole van Gerwen over de finish in een mooie tijd van 1 uur 33 min en 54 seconden.
9 minuten later kwam pas nummer 2 over de finish.
In totaal zijn er 12 dames gefinisht. Ondanks dat Malika Filali als allerlaatste over de finish heeft zij niet minder hard haar best gedaan.

10 minuten nadat de halve marathon gestart was gingen de overige afstanden van start.

Bij de 5km zat een flinke strijd in. Vooral net achter de top 5 ging het hard daar was tussen de nummers 9, 10 en 11 zat er maar een paar seconden tussen. Dit was een verbeten strijd. De 1e prijs ging naar Ingmar van Dijk met een tijd van 17 minuten en 33 seconden.

Bij de dames was het niet minder spannend maar er zat genoeg strijd in met de mannen. Speciale vermeldingen voor de strijd tussen de nummers 21 en 22. De strijd ging tussen Marlies Adriaans en Sandra Boeijen. Beide gefinisht in 28 minuten en 42 seconden. Verderop in het veld was het ook erg spannend een paar hoogtepunten. De strijd tussen de nummers 26 tot en met 29 Vera Kamsteeg, Marie-José Verschuijten, Malou van den Boom en Susanne van den Boom. Allemaal met 1 seconde verschil.
Ook de strijd om de plaatsen 68 tot en met 74 was erg spannend. Susan Holst Nielsen, Ria van Stratum, Christel Kok-peters, Aranea van Aarle, Jeannette Bell, Maaike Kok en Birgit Stommels deze zaten ook allemaal heel erg dicht op elkaar.

Voor de 10km was er voorin geen kruit opgewassen tegen Timothy Karanu hij wist te winnen in de tijd van 32 minuten en 43 seconden.
Gelukkig was er verder in het veld wel strijd. Om plaats 21 en 22 was er een felle strijd tussen Ivan Cuencka en Remy Rooyakkers. Deze werd in het voordeel beslist van Ivan Cuencka. De tijd welke zij hadden gelopen was identiek. 44 minuten en 04 seconden.
Ook de strijd om plek 66 en 67 was spannend helaas werd Maurice van der Wijst nipt verslagen met 3 seconden door Nils van Keulen. Ook verderop in het veld was er volop strijd.

IMG_8453

Bij de 10 km voor de vrouwen was Angelique de Vries de snelste gevolgd door Jessie van den Hooven en Kirsten Marinussen.
Gelukkig was er net achter de top een flinke strijd gaande. Marieke van Oss, Conny Berkers, Nicole Hollander, Cindy Coolen en Marinke ten Hoopen zaten allemaal binnen een seconde van elkaar. Deze strijd ging om plek 21 tot 25.
Ook iets verder in het veld was er een flinke strijd gaande. Marcella de Win, Kim Henkel en Kirsten Verdonschot hadden allemaal dezelfde tijd. Helaas werden ze in de genoemde volgorde geklasseerd.

IMG_8455

Voor de 15km was Wessley Sleegers met grote overmacht de sterkste. De top 5 werd gecomplementeerd door Lars van Elderen, Edwin Gelinck die nipt Leon Schrijvers voorbleef en hij bleef op zijn beurt Jeffrey van Hout weer voor.
Ook hier waren weer heroïsche gevechten om een plaats. Een greep eruit. Nummer 18 Werner Suttner kwam net tekort om Sjef Berings bij te halen. Hij moest nog alles op alles zetten om de nummer 19 Roel van der Linden van het lijf te houden. Ook Henk van Hoof, Charel Marais, Robert jan Hogeweg leverden een fel gevecht zij finishten binnen 1 seconde van elkaar. Dit gold ook voor Martijn Driessen en Daan Kors.
Ook bij plek 80 was er volop strijd tussen Frans van der Waals, Daan Timmermans, Tom Nijssen en Kevin Aarts zij finishten allemaal erg kort op elkaar.

IMG_8485

Bij de dames was Nicole Loeve veel te sterk voor de rest van het veld. Zij finishte met grote overmacht ruim 9 min voor de nummer 2 Karin Verheijden. Gelukkig zat er achterin het veld wel spanning. Er was een flinke strijd om plek 23 Anita Ijntema en 24 Lindsay Verest. Zij kwamen tegelijkertijd over de finish.
Ook iets verder in het veld was er nog een flinke strijd gaande. Deze strijd ging tussen Pien Rombouts, Martine Luiken-Mus en Manon Huijbregts. Tevens was er nog een grote strijd gaande wie er laatste zou worden bij de dames op de 15km. Deze strijd ging tussen Marga Klomp en Brigitte Hamstra zij kwamen tegelijkertijd over de finish zij zijn beiden niet laatste geworden.

IMG_8487

Wij willen alle deelnemers, sponsors, vrijwilligers en publiek bedanken voor de onvergetelijke dag. Het weer was schitterend. Wij hopen jullie allemaal volgend jaar op zaterdag 4 juni 2016 weer te zien voor de 22e van Goghloop.

Een speciaal woord van dank voor de speaker Frans Heffels, de fotograaf Martien van den Biggelaar. Ook mogen wij de fietsers van TCU bedanken.

Voor fietsers ToerClub Nuenen
Voor fietsers ToerClub Nuenen